Vereenvoudigen, verbeteren en versnellen: zo word je succesvoller als contractmanager

Door Redactie
20 - 12 - 2018 - NCMC19

Door premium partner 4PROCES

Succes begint met ambitie, dat geldt ook contractmanagers. Ambitie om ergens goed in te worden, misschien zelfs de beste in je vakgebied. Daarom beogen wij als softwareontwikkelaar om bedrijven met wie wij samenwerken beter te laten renderen door maatwerk software-oplossingen. Zo ontwikkelden we onlangs een contractmanagementsysteem dat bijdraagt aan het succes van de contractmanager.

In 2018 werden we benaderd door een organisatie die op zoek was naar een ‘maatwerk’ software-oplossing voor contractmanagement. De oplossing die onze consultants voor deze partij ontwikkelden, is gebaseerd en afgestemd op het proces dat binnen het bedrijf wordt gehanteerd. Dat is bepalend voor een maatwerk systeem. Onze aanpak is gebaseerd op drie pijlers: vereenvoudigen, verbeteren en versnellen. Voor deze organisatie hebben we ons expliciet gericht op een contractmanagementsysteem dat de contractmanager succesvoller maakt en waar vervolgens binnen de gehele organisatie graag mee werkt. De maatwerkoplossing is in korte tijd gebouwd, met als resultaat dat men de investering zeer waardevol vond.

Bij veel organisaties werken contractmanagers met systemen die niet meer van deze tijd zijn en niet passen binnen de huidige bedrijfsprocessen. Dat vormt een extra drempel bij het managen van contracten en belemmert daarom de contractmanager in het behalen van zijn of haar contractdoelstellingen. Het succes van de contractmanager kan worden verhoogd wanneer hij of zij betrokken rollen zoals contracteigenaren en de Contract Board kan voorzien van heldere en up-to-date informatie. Het is essentieel voor een contractmanager om gedurende de looptijd optimaal te kunnen bijsturen, dit draagt bij aan het eindresultaat. Een maatwerk software-oplossing die hier zorg voor draagt is dan zelfs onmisbaar.

Bij 4PROCES helpen we contractmanagers met het ontwikkelen van een oplossing die aansluit bij de behoeften van de organisatie. Onze consultants zijn er altijd op gefocust om samen met contractmanagers aan goed functionerende toepassingen te werken.

Over 4PROCES

4PROCES is een snelgroeiend ICT-bedrijf. Het heeft de ambitie om de bedrijven van hun klanten beter te laten renderen door hun processen te verbeteren met software-oplossingen, ontwikkeld door middel van een innovatief ontwikkelplatform. Zij hanteren de 3-V methode om samen met de klant hun bedrijfsprocessen aan te pakken: Vereenvoudigen. Verbeteren. Versnellen.