Programma icoon

Contractmanagement wordt steeds belangrijker!

22 februari 2021, 12:30 – 13:30 uur

Spreker: Linda Tonkes, CM Partners

In deze masterclass gaat Linda Tonkes op basis van een aantal praktische stellingen het gesprek aan met de deelnemers over de veranderende rol van contractmanagement en het feit dat er steeds meer aandacht in de bestuurskamer is voor dit vakgebied.

Bekijk deze spreker

Programma icoon

Van schillen persen naar symbiotisch contractmanagement

23 februari 2021, 12:30 – 13:30 uur

Spreker: Joeri van Caneghem, Fluvius

Joeri van Caneghem deelt tijdens deze masterclass het verhaal van distributienetbeheerder Fluvius (BE), waarbij hij de evolutie van contractmanagement binnen de organisatie schetst. Van ongefundeerd zoeken naar een tooling om contracten op te volgen, naar een gestructureerde aanpak met een organisatiebreed gedragen beleid en de bijhorende processen.

Bekijk deze spreker

Programma icoon

De praktijk van contractmanagement in de zorg

24 februari 2021, 12:30-13:30 uur

Spreker: Aloys van Mierlo, GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen begon in 2020 met de implementatie van contractmanagement. Tijdens deze masterclass deelt business service manager Aloys van Mierlo hun verhaal en de keuze binnen GGZ Rivierduinen om relaties met klanten en leveranciers middels dezelfde methodiek te managen.

Wat je ontdekt in deze masterclass:

1. Hoe heeft GGZ Rivierduinen de implementatie van contractmanagement aangepakt?
2. Wat zijn de resultaten?

Bekijk deze spreker

Programma icoon

De verre toekomst

25 februari 2021, 12:30-13:30 uur

Spreker: Arjen van Berkum, CM Partners

Het vak contractmanagement is sterk in beweging. Momenteel is er veel aandacht voor risico en kosten op de korte termijn, maar wat gaat er de komende jaren verder gebeuren?

Tijdens deze masterclass neemt Arjen van Berkum je mee in de verwachte ontwikkelingen in de wereld en geeft hij een doorkijkje naar de mogelijke effecten op contractmanagement. Hoe verandert ons vak de komende vijf tot zeven jaar en hoe maak je jezelf klaar voor deze veranderingen?

Bekijk deze spreker

Programma icoon

De twee p’s van contractmanagement-implementatie: proces en persoonlijkheid

1 maart 2021, 12:30 – 13:30 uur

Sprekers: Anneleen Kaptein (CM Partners) en Leo Kersten (Achmea) 

In deze masterclass nemen Anneleen Kaptein en Leo Kersten je mee in een mooi praktijkverhaal. Hoe haal je meer toegevoegde waarde uit contractmanagement voor je organisatie? En hoe zet je daarbij persoonlijke vaardigheden effectief in?

Bekijk deze spreker

Programma icoon

Contractmanagement adoptie: focus en stapsgewijs

2 maart 2021, 12:30 -13:30 uur

Spreker: Erik van Loenhout, Boskalis

Binnen Boskalis IT wordt gebruik gemaakt van de methode CATS CM® voor de uitvoer van contractmanagement. In deze masterclass wordt nader stilgestaan bij de stappen die zijn doorlopen om contractmanagement te implementeren  binnen Boskalis IT. Een stapsgewijze aanpak en continue focus waren hierin doorslaggevend om van  contractmanagement een succes te maken. Tijdens deze sessie worden zowel de uitdagingen als de successen met je gedeeld.

Bekijk deze spreker

Programma icoon

Het snijvlak tussen contractmanagement en servicemanagement

3 maart 2021 12:30 – 13:30 uur

Spreker: Richard Steketee, CM Partners

Richard Steketee heeft een uitgebreide ervaring met het ontwerpen en implementeren van praktisch uitvoerbare service- en contractmanagementprocessen. Richard is de sparringpartner van Linda Tonkes in haar missie om de methode CATS CM® nog verder te brengen. Samen werken zij op dit moment aan een boek waarin de rol van realisatie- en verificatiemanager binnen de methode uiteen wordt gezet.

Bekijk deze spreker

Programma icoon

Als innovatief bedrijf met corporate ondernemingen werken

4 maart 2021 12:30 – 13:30 uur

Spreker: Marco van der Werf, Bit

Organisaties moeten in de steeds sneller veranderende wereld beter naar de toekomst kijken. Hoe zorg je dat je samenwerkt met innovatieve en snelle bedrijven? De business van corporate ondernemingen wil vooruit en kan dat niet, terwijl de leverancier nog klein en wendbaar is. In deze masterclass vertelt Marco van de Werf, eigenaar van research & prototype studio Bit,  je over zijn ervaringen in het werken met corporate ondernemingen en de bijbehorende stroom van contracten. Want veranderingen gaan exponentieel snel, en Marco denkt dat de verandering die we in de 20ste eeuw hebben meegemaakt, in de 21ste eeuw 1000 maal groter zal zijn. Om die reden is een continue blik vooruit cruciaal, net als werken met nieuwe soorten partners.

Bekijk deze spreker