Terug naar de sprekerslijst

Als jurist én ontwerper ontwikkelt Savannah glasheldere contracten en gebruiksvriendelijke compliance tools. Door de unieke mix van creativiteit en functionaliteit, worden contracten niet alleen sneller getekend maar ook beter nageleefd.

De sessie van Savannah: Glasheldere contracten met legal design

Contracten zijn vaak niet geschreven om te worden gelezen. Ze zijn lang, zitten bomvol jargon en bevatten eindeloos veel doublures en uitzonderingen. Kortom: een feestje voor juristen, maar niet voor de mensen die er écht mee moeten werken.

Dat kan anders. En wel door de principes van goed ontwerp toe passen op contracten. ‘Legal design’, noemen we dat. Door het gebruik van klare taal en heldere infographics worden contracten weer wat ze moeten zijn: een handleiding voor partijen die aan de basis staat van een goede samenwerking. Dit zorgt er niet alleen voor dat contracten sneller worden getekend, maar het komt ook de onderlinge relatie en de nakoming ten goede.

Naast de toepassing van slim ontwerp in contracten, kijken we ook hoe design thinking wordt ingezet om contracten efficiënter te managen.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.