Petra Zijlstra is sinds 2015 General Manager Contract & Procurement IT Category bij Shell. Hierbij is ze verantwoordelijk voor onder meer de next-generation sourcingstrategie met focus op marktstandaarden, flexibele en innovatieve oplossingen; run & maintain contracten en aanbestedingsactiviteiten voor de onderneming voor managed services, hardware, software, infrastructuur en professionele services. Verder levert ze IT-category-expertise op nieuwe en of in onderhandeling zijnde deals en zorgt ze voor beheer en begeleiding via het eco-board en eco-systeem met en voor de IT-leveranciergemeenschap.

Petra krijgt energie van het bereiken van uitzonderlijke resultaten in zeer competitieve omgevingen die voortdurend om verbetering vragen. Dit past ze met veel motivatie toe bij Shell.

Keynote |  Op reis binnen contract en procurement management bij Shell

Shell is aan het beoordelen wat het toekomstige business model wordt gezien de grote veranderingen in marktvraag versus de digitale ontwikkelingen. Vanuit de business is het geen vraag maar vereiste om de steeds sneller opeenvolgende technologische ontwikkelingen te blijven volgen. Bovendien is het vanwege de ontwikkelingen op de energiemarkt noodzakelijk om steeds sneller en goedkoper te produceren en te kijken naar nieuwe energievormen.

Contract en Procurement Management IT category staat in het midden van deze orkaan, waardoor de focus van Petra zich richt op ‘Oud en Nieuw’, grote spelers versus kleine Start ups, House made versus Markt standard, Steady versus agile. Momenteel zit Shell midden in haar tweede generatie outsourcingstraject. Hierbij leert Petra veel, ook over contractvormen en het contractmanagement wat hierbij hoort.

Hoe speelt Shell in op al deze verandering en blijven zij in staat waarde te leveren? Petra deelt haar visie, kennis en ervaringen op deze reis van oud naar nieuw!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.