Dr. Peter Kamminga
Harvard Universiteit

Dr. Peter Kamminga is Affiliated Faculty aan de Harvard Universiteit in Boston en Universitair Hoofddocent aan de VU. Hij is expert op het gebied van samenwerking in langlopende contractuele relaties. Naast zijn academische werk adviseert hij publieke en private organisaties bij het organiseren van contracteringsprocessen en de inrichting van hun contracten. Verder is hij business mediator in complexe contractuele geschillen in de Verenigde Staten en Nederland. Van zijn hand verschenen inmiddels een handvol boeken en vele artikelen over het thema samenwerking, contractuele relaties en geschiloplossing.

 

Keynote: Samenwerking by design – De art en science van het optimaliseren van relaties binnen contracten

Relaties bepalen succes. Niet het contract. Wat kunnen we leren van de toppers op dit gebied die optimale relaties creëren en de contractuele doelen behalen?

Wat een contract biedt wijkt vaak af van wat de contractmanager het liefst zou zien, zo blijkt steeds weer uit onderzoek onder contractmanagers. De relatie krijgt namelijk structureel te weinig aandacht. Dr. Peter Kamminga onderzocht hoe het beter kan. Hij is jurist en expert van de Harvard universiteit op het gebied van langdurige samenwerking. Hij deelt met de zaal hoe ‘the best in class’ hun contractuele relaties optimaliseren en introduceert zijn aanpak SamenwerkingbyDesign.

SamenwerkingbyDesign is een samenwerkingsbenadering die Kamminga ontwikkelde op basis van interviews met honderden experts uit binnen en buitenland, diepgaand onderzoek naar contracten met waarden van vele miljoenen, en studie van evenzovele contractuele relaties. Tijdens deze presentatie hoor je hoe de meest succesvolle managers: de koers voor de relatie intern uitzetten, hoe ze een passende samenwerkingspartner selecteren, hoe ze de onderlinge relatie verder opbouwen en onderhouden, en een en ander stevig borgen in contractuele kaders.

Raak geïnspireerd, verbreed je perspectief en herzie je visie op contracten en contractuele relaties met cutting edge inzichten en praktische tips van een vooraanstaande en ervaren contractual relations thinker en designer.