In 2002 startte Patrick van Veen, Apemanagement. Gebaseerd op zijn kennis als bioloog en de ervaring die hij had opgedaan wilde hij kennis van apen en biologie gebruiken om managers en medewerkers uit organisaties inzicht te geven in organisatiegedrag. In het dagelijks leven helpt Patrick mensen om te leren en zich te ontwikkelen door wetenschap te vertalen naar kennis.

Kijk voor meer informatie op: apemanagement.nl

Keynote: Waarom vlooien apen?

Over apenstreken, samenwerken en relaties…

Voor een gedragsbioloog is het begrip contract niet te plaatsen in zijn woordenschat. Immers contracten zijn bedoeld om het wederzijds wantrouwen dat gemaakte afspraken niet nagekomen worden vast te leggen op papier. In sociale structuren draait alles om vertrouwen, daarom besteden apen veel tijd aan het onderhouden van relaties waarbij rituelen zoals het vlooien en conflictmanagement cruciaal zijn voor de goede verstandhouding.

De meeste mensen leven inmiddels niet meer in overzichtelijke oer-structuren waarbij alles geregeld kan worden in één op één relaties. Echter ons brein en gevoel zijn in de laatste honderd duizend jaar weinig veranderd en zijn de behoeften nog steeds vergelijkbaar met deze van onze oer-ouders.

Gedragsbioloog Patrick van Veen neemt u mee om in de spiegel te kijken en te ontdekken hoe gedrag en sociale verhoudingen in moderne relaties passen en wat we kunnen leren van de apen in de huidige contract onderhandelingen. Daarbij gaat hij in op de complexiteit van onze relaties en hoe we kunnen omgaan met de uitdagingen. Immers wie effectief gedrag wil beïnvloeden en veranderen zal dit gedrag het eerst moeten begrijpen.

Foto: ©Jelmer de Haas – All Rights Reserved