Norman Martijnse is bestuurslid bij het Platform (out)sourcing Nederland en is binnen Politie Nederland verantwoordelijk voor het onderhouden van de relatie met de strategische ICT leveranciers. Eerder was Norman als adviseur vanuit onder andere KPMG betrokken bij het inrichten en operationaliseren van regieorganisaties bij uitbesteding.

Parallelsessie

Succesvolle sourcingrelaties – lessen uit de praktijk

Hoe kun je als contractmanager het verschil maken tussen een succesvolle en een falende uitbesteding. Norman Martijnse en Bart van Reeken hebben samen meer dan 35 jaar ervaring met omvangrijke uitbestedingen en sourcingrelaties. Vaak gaat het goed, maar ook vaak mis. Daar hebben we lessen uit geleerd. Die geven met name contractmanagers de mogelijkheid het verschil te maken. Die lessen worden tijdens deze sessie gedeeld.

Een aantal zaken passeren daarbij de revue, waaronder hoe differentieer je het leveranciersveld en wat doet dit voor de sturing en de relatie? Welke contractuele zaken leg je vast en welke bewust niet tijdens outsourcingsrelaties? Welke sturing werkt? Welke ontwikkelingen zijn er zichtbaar in de outsourcingsmarkt en wat betekent dit voor de opdrachtgever?

De doelstelling is om deze thema’s pragmatisch en met voorbeelden over te brengen, zodat jij als toehoorder deze mee kan nemen naar jouw eigen praktijk.