Margriet Sitskoorn
Universiteit van Tilburg

Margriet Sitskoorn is directeur van het topperformance lab van de ‘department of cognitive neuropsychology’. Binnen dit lab wordt  onderzoek gedaan naar hoe je de prestaties van (top)sporters en (top) managers kunt verbeteren. Op basis van dit onderzoek worden er nieuwe trainingsmethodieken ontwikkeld voor de topsportwereld en het bedrijfsleven. Margriet is tevens lid van de raad van kennis van de topsportcommunity. Zij is een veel gevraagd spreker en adviseur.

Naast haar wetenschappelijk werk schrijft Margriet Sitskoorn columns voor verschillend bladen en is zij een graag geziene gast bij tv- programma’s, zoals Eva Jinek en Pauw. Ook verschenen van haar hand de bestsellers ‘Het maakbare brein’, ‘Passies van het brein’en ‘Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij’.

Keynote

Frontaal naar succes – Shape your brain and shape up

Prof. Dr. Margriet Sitskoorn neemt je in deze interactieve keynote mee in de wisselwerking tussen succes en het brein. Wat doet succes met uw brein en vooral: hoe kun je jezelf via je brein beïnvloeden om succesvol te zijn? Zij laat je voelen dat je, als je jouw doelen wilt bereiken, je executieve vaardigheden moet ontwikkelen. Executieve vaardigheden zijn vaardigheden zoals kunnen plannen, lange termijn doelen voor ogen kunnen houden en integreren in je gedrag, in staat zijn tot zelfreflectie, creativiteit, innovativiteit en het onderdrukken van ongewenst gedrag om er maar enkele te noemen.

Executieve vaardigheden zijn de beste voorspellers voor succes en een betere kwaliteit van leven. Degenen die ze niet bezitten zijn eerder een speelbal van hun omgeving dan een spelmaker of een spelleider. In deze sessie zul je dat aan den lijve ondervinden. Na kennis te hebben verkregen over de relatie tussen hersenen en gedrag en de krachten die je denken, voelen en gedrag én dat van de mensen om je heen sturen, krijg je praktische tips over hoe je de executieve vaardigheden bij jezelf en bij anderen kunt ontwikkelen.