Karin van IJsselmuide
Maaike Snijder
Lectoraat Publieke Inkoop

Terug naar de sprekerslijst

Karin is de Nederlandse Alliantiecoördinator SDG 12 duurzame consumptie en -productie en werkzaam als docent/onderzoeker voor het lectoraat Publieke Inkoop. Daarnaast begeleidt Karin, via haar eigen bureau Karinijss, organisaties in diverse transitieprocessen en -projecten, waarbij inkoop en duurzaamheid altijd hand in hand gaan. Dit doet zij onder andere door trainingen, workshops en webinars te geven over duurzaam-, circulair en innovatief inkopen.

Haar motto is: Successful by passion!

Maaike is onderzoeker bij het lectoraat Publieke Inkoop, waar zij een bijdrage levert aan kennisontwikkeling die aansluit bij concrete praktijkvraagstukken. Daarnaast helpt zij via haar eigen bedrijf 2iQ Sustainability Advice organisaties bij het implementeren van de CSRD. Zij ziet dit als een middel en kans om duurzaamheid integraal onderdeel te maken van de strategie, sturing en verslaglegging van organisaties.

De sessie van Karin en Maaike: CSRD, een kans voor contractmanagement!
Wat houdt de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) eigenlijk in? Hoe dragen leveranciers bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen (ESG, Environmental, Social & Governance) van jouw organisatie? In hoeverre kunnen leveranciersprestaties op een gestandaardiseerde manier worden gemeten en gemonitord met behulp van CSRD informatie? En hoe kan jij vanuit contractmanagement hieraan een positieve bijdrage leveren?

In deze sessie nemen Karin en Maaike de deelnemers mee in uitkomsten die naar voren zijn gekomen uit het praktijkonderzoek CSRD en Inkoop, dat is uitgevoerd door het lectoraat Publieke Inkoop met een aantal studenten. Samen met de deelnemers gaan ze hiermee interactief en concreet aan de slag!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.