Jaap is ruim 15 jaar zelfstandig contractmanagement professional voor de inkoopcategorieën ICT, HRM en Marketing/Communicatie en implementeert het ‘ketendenken’ zoals dat in de retailbranche gebruikelijk is. In zijn opdrachten is hij kwartiermaker, hekkensluiter en/of tijdelijke operationele kracht. Jaap gebruikt daarbij veelal het MSU+ model als professionaliseringsbenchmark.

Parallelsessie

Contractmanagement uit de praktijk: ‘ijzer voor taart?’

In een ontspannen setting vertelt Jaap op basis van zijn ervaringen bij verschillende opdrachtgevers over praktische zaken waar hij als  contractmanager in zijn loopbaan tegenaan gelopen is. Zo vertelt hij onder andere het verhaal over het ruilen van ‘ijzer voor taart’, de bij outsourcing ‘vergeten afdeling’, de invloed van de contractmanager op het van kracht worden van wetgeving, de contractmanager als initiator of preventieve kracht bij een (mogelijke) rechtszaak, en over het omgaan met het totale keten-overzicht dat de contractmanager veelal beter heeft dan de rest. En niet te vergeten:  wat zijn de valkuilen bij dat alles en hoe ga je daarmee om?

Een interactief verhaal met de meest opzienbarende ervaringen als professioneel contractmanager en wat hij ervan geleerd heeft.