Cocky Brouwer werkt bij Schiphol Group als programmamanager. Als onderdeel van het programma Smart CoOperations zet Schiphol diverse diensten (samen goed voor 1500 arbeidsplaatsen), regelmatig uit in de markt. Cocky Brouwer is verantwoordelijk voor deze aanbestedingen. Haar belangrijkste uitdaging daarbij is ‘contracten omvormen met de focus op de verschuiving van operational excellence naar customer centricity.’

Parallelsessie

Do’s-and-don’ts in het veranderende contractmanagement bij Schiphol Smart CoOperation

Hoe kun je in een steeds veranderende omgeving als Schiphol goed samenwerken met je leverancier en samen de passagiersverwachtingen overtreffen? Het professioneel ‘aanpakken’ van het contractmanagement na gunning van de aanbesteding speelt daar een belangrijke rol in.

In haar presentatie gaat zij in op haar persoonlijke ‘lessons learned’. Ze vertelt over haar praktijkervaringen in dit veranderingstraject, vooral ook met betrekking tot het managen van de contracten als de handtekening is gezet. De do’s-and-don’ts die zij zelf heeft ervaren en waarvan zij zaken geleerd heeft die leiden tot betere resultaten in de toekomst. Juist als je de ‘pijn’ gevoeld hebt van wat er fout gaat, zul je het daarna anders doen!