Het succes van een contractmanager begint bij de basis

Door Redactie
28 - 11 - 2018 - NCMC19

Door premium partner Negometrix

De Nationale Contractmanagement Conferentie bestaat 10 jaar en kan daarom met recht een succes genoemd worden. In dat licht is het thema dit jaar een uitdagende: wat maakt een contractmanager succesvol? Als leverancier van slimme software voor contract- en leveranciersmanagement is dat niet een vraag waar wij een allesomvattend antwoord op kunnen geven. We bieden de tools, maar succes wordt door veel meer factoren dan alleen tooling bepaald.

Wij merken dat veel organisaties worstelen met de vraag waar de rol van contract manager te beleggen. Meestal heeft het de voorkeur dat de business in de lead is, die kan immers het beste beoordelen of de doelen de organisatie voor ogen heeft ook gerealiseerd worden. Dat vraagt echter wel om tijd en ruimte bij de business om de rol te kunnen vervullen en daar wringt vaak de schoen.

Namens Negometrix zal Havenbedrijf Rotterdam hun visie op dit thema en andere aspecten van contract- en leveranciersmanagement presenteren in de vorm van een inspirerende klantcasus. Het procurement team streeft naar het onderbrengen van het totaalproces van aanbesteding, contractbeheer en leveranciersmanagement in één applicatie. Het havenbedrijf werkt vanuit de visie dat contract management in de business moet liggen.

Het ligt in lijn met één van de succesfactoren volgens CM Partners: samenwerken met andere rollen binnen de eigen organisatie maar ook met de leverancier. Een hele uitdaging waar veel bij komt kijken. Ligt daar de basis van het succes?

Kom op 12 februari 2019 naar de CM Conferentie en luister naar het verhaal van Havenbedrijf Rotterdam. Ontdek aan welke uitdagingen zij dagelijks werken en laat u inspireren door hun visie op contract- en leveranciersmanagement.