Het sprookje van goede software voor contractmanagement

Door Redactie
30 - 01 - 2018 - NCMC18
Sponsorbijdrage: Qando

De impact van technologische trends op de toekomst van contractmanagement

Het aantal contracten groeide gaandeweg binnen de organisatie, het proces voor contractmanagement kreeg een volwassen vorm en met enige regelmaat werd er een nieuwe tool geïntroduceerd die het leven van de contractmanagers makkelijker moest maken. Hiermee werd de noodzaak van verhoogde contract compliance of de wens voor een snellere doorlooptijd van het contractproces ingevuld.

Klinkt bekend, nietwaar?

Vanaf het moment dat de nieuwe software live gaat, zijn complexe, zelfgebouwde Excelbestanden niet meer nodig, is er altijd één systeem met alle up-to-date contract- en leveranciersgegevens; de processen voor contractmanagement gaan vlotter dan ooit tevoren. De software is erg gebruiksvriendelijk en alle contractmanagers kunnen inloggen op computer & mobiele app om vervolgens direct aan de slag met zijn/haar taken.

Te mooi om waar zijn, toch?

De realiteit

De praktijk bij het gebruik van nieuwe tooling voor contractmanagement is heel wat weerbarstiger; het beloofde sprookje blijkt vaak een moeizame worsteling om nieuwe software draaiend te krijgen, te koppelen met bestaande systemen en te zorgen dat collega’s het met enige tevredenheid gebruiken in dagelijkse contractprocessen.

Waar beginnen

Voor een hogere adoptie van contractmanagementsoftware, is het essentieel om de juiste inzichten op tafel te krijgen waarom het op een eerder moment niet (goed genoeg) is gelukt om de software te verankeren in jouw organisatie. Ook bij een eerste start met een tool voor contractmanagement, kunt u veel leren van actuele faalfactoren en succesfactoren bij andere Nederlandse bedrijven.

Uitnodiging

We nodigen jou en je collega’s van harte uit om deel te nemen aan ons jaarlijkse inkoopsoftware-onderzoek waarin we óók contractmanagement onder de loep nemen.

Na deelname ontvang je een gratis benchmarkrapportage voor jouw organisatie; het kost je maximaal 15 minuten om de vragenlijst in te vullen. Als beloning voor je tijdsinvestering, verloten we een dinerbon t.w.v. € 100 onder de respondenten.

Doe mee aan het onderzoek!

 

Over Qando

Qando is een ambitieus en groeiend inkoopadviesbureau die organisaties helpen om beter te presteren en te excelleren in hun inkoopfunctie. Wij concentreren ons hierbij op IT-inkoop en inkoopsoftware. Wij zijn ervaren in het verbeteren van het gebruik van software voor contractmanagement. Onze ondersteuning loopt van strategievorming en selectie tot en met implementatie en optimalisatie. Onze klanten beoordelen Qando in de afgelopen jaren met een 8 of hoger.